WŁODZIMIERZ DOPIERAŁA, ANDRZEJ MONIAK, Pod opieką Szithlamaty. Wyprawa etnograficzna – Indie 1976. Wspomnienia - Jasiewicz, Zbigniew (LUD. Organ Polskiego Towarzystwa Ludoznawczego, 2024)
Recenzja Książki Włodzimierza Dopierały i Andrzeja Mniaka, Pod opieką Szithlamaty. Wyprawa etnograficzna – Indie 1976. Wspomnienia