EWA KLEKOT, Kłopoty ze sztuką ludową. Gust, ideologie, nowoczesność - Zowczak, Magdalena (LUD. Organ Polskiego Towarzystwa Ludoznawczego, 2024)
Recenzja książki Ewy Klekot, Kłopoty ze sztuką ludową. Gust, ideologie, nowoczesność