Dziedzictwo w działaniu - Dziubata, Karolina Izabela (LUD. Organ Polskiego Towarzystwa Ludoznawczego, 2020)
Recenzja książki: Joanna Dziadowiec-Greganić, Agnieszka Dudek, Handmade in Wiśniowa. Wiśniowsko rócno robota. O najbardziej materialnym z niematerialnych aspektów dziedzictwa kulturowego w pogranicznej gminie Wiśniowa, Wrocław – Wiśniowa, Polskie Towarzystwo Ludoznawcze, Gminny Ośrodek Kultury i Sportu w Wiśniowej 2019, ss. 409.