Ogólnopolska konferencja naukowa „300 lat Bambrów w Poznaniu: wkład małych wspólnot migracyjnych w dziedzictwo kulturowe Polski”, Poznań, 5 października 2019 - Brzezińska, Anna Weronika; Szczepaniak-Kroll, Agnieszka (LUD. Organ Polskiego Towarzystwa Ludoznawczego, 2019)
Sprawozdanie z konferencji "300 lat Bambrów w Poznaniu".