ŁUKASZ SMYRSKI, Między władzą spojrzenia a praktyką. Antropologia krajobrazu, Warszawa: Oficyna Naukowa, 2018 - Szmyt, Zbigniew (LUD. Organ Polskiego Towarzystwa Ludoznawczego, 2018)
Recenzja książki o antropologii krajobrazu