O gender i nie tylko. Kościół katolicki jako pracodawca - Zimniak-Hałajko, Marta (LUD. Organ Polskiego Towarzystwa Ludoznawczego, 2018)
Recenzja książki: Katarzyna Leszczyńska, Płeć w instytucje uwikłana. Reprodukowanie wzorów kobiecości i męskości przez świeckie kobiety i świeckich mężczyzn w organizacjach administracyjno-ewangelizacyjnych Kościoła rzymskokatolickiego w Polsce, Warszawa: Wydawnictwo Naukowe Scholar 2016, ss. 342, ISBN: 978-83-7383-810-9.