O wolności i wyobraźni w literaturze dziecięcej - Pokora, Patrycja (Literatura Ludowa. Journal of Folklore and Popular Culture, 2019)
Recenzja książki: Wolność i wyobraźnia w literaturze dziecięcej, red. A. Czabanowska-Wróbel, M. Kotkowska, Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego, Kraków 2017.