Piękno i groza istnienia: Wspomnienie o Profesorze Wojciechu Gutowskim (1946–2021) - Kurkiewicz, Marek; Ratuszna, Hanna (Litteraria Copernicana, 2025)
Wspomnienie o Profesorze Wojciechu Gutowskim (1946–2021)