Droga Frances / Drogi Bernardzie: Wyobrażona korespondencja / alternatywne życie Flannery O’Connor i Roberta Lowella w książce Carlene Bauer „Frances and Bernard” (2013) - Buchholtz, Mirosława; Bauer, Carlene (Litteraria Copernicana, 2025)
Przekład fragmentu powieści epistolarnej luźno odwołującej się do znajomości Flannery O'Connor i Roberta Lowella.