Jaka komparatystyka? O książce Andrzeja Hejmeja - Nalewajk, Żaneta (Litteraria Copernicana, 2015)
Recenzja książki: Andrzej Hejmej, Komparatystyka. Studia literackie – studia kulturowe, Towarzystwo Autorów i Wydawców Prac Naukowych Universitas, Kraków 2013, ss. 361