Historiografia stosowana? Przyczynkarskie (na razie) wykorzystanie myśli Andrzeja Wierzbickiego dla potrzeb nauk o zarządzaniu - Ochinowski, Tomasz; Wilińska, Aleksandra; Wiliński, Aleksander (Klio Polska. Studia i Materiały z Dziejów Historiografii Polskiej, 2024)
Tematem artykułu jest opis pierwszych przyczynków badawczych do wykorzystania dorobku historiograficznego Andrzeja Wierzbickiego w naukach o zarządzaniu. Przyczynki te mają charakter prac licencjackich oraz magisterskich studentów Wydziału Zarządzania Uniwersytetu Warszawskiego, powstałych w ramach działalności Centrum Historii Organizacyjnej na tym Wydziale. Pierwsza część artykułu sygnalizuje główne punkty interakcji pomiędzy naukami historycznymi oraz naukami o zarządzaniu na świecie i w Polsce.