Marta Kuc-Czerep, Niemieckojęzyczni mieszkańcy Warszawy. Droga do obywatelstwa w osiemnastowiecznej Rzeczypospolitej, Wydawnictwo Instytutu Historii Polskiej Akademii Nauk, Warszawa 2021, ss. 444 + mapa - Baranowska, Marta; Fiktus, Paweł (Klio - Czasopismo Poświęcone Dziejom Polski i Powszechnym, 2023)
Recenzja publikacji Marty Kuc-Czerep, Niemieckojęzyczni mieszkańcy Warszawy. Droga do obywatelstwa w osiemnastowiecznej Rzeczypospolitej, Wydawnictwo Instytutu Historii Polskiej Akademii Nauk, Warszawa 2021, ss. 444 + mapa