Bartosz Borkowski, Ku wojnie, Warszawa 2021, ss. 397 - Goclon, Jacek (Klio - Czasopismo Poświęcone Dziejom Polski i Powszechnym, 2022)
Recenzja książki Bartosza Borkowskiego Ku wojnie (Warszawa 2021).