Andrzej Chwalba, Przegrane zwycięstwo. Wojna polsko-bolszewicka 1918-1920, Wołowiec 2020, ss. 387. - Goclon, Jacek Arkadiusz (Klio - Czasopismo Poświęcone Dziejom Polski i Powszechnym, 2021)
Recenzja książki Andrzeja Chwalby Przegrane zwycięstwo. Wojna polsko-bolszewicka 1918-1920, Wołowiec 2020, ss. 387.