O metodzie pisania dziejów starożytnego Izraela/Żydów w starożytności : W związku z recenzją Piotra Briksa i Witolda Tyborowskiego - Niesiołowski-Spano, Łukasz; Stebnicka, Krystyna (Klio - Czasopismo Poświęcone Dziejom Polski i Powszechnym, 2023)
Polemika z recenzją Piotra Briksa i Witolda Tyborowskiego, któa ukazała się w „Klio. Czasopismo poświęcone dziejom Polski i powszechnym” 2022, t. 64 (4), s. 171–193.