Historia kociewskiego miasteczka w nowym wydaniu. Nowe dzieje starego miasta pod redakcją dr. Krzysztofa Halickiego i Zbigniewa Lorkowskiego - Openkowski, Rafał (Klio - Czasopismo Poświęcone Dziejom Polski i Powszechnym, 2022)
Artykuł recenzyjny dotyczący monografii Nowego nad Wisłą, pod redakcją Krzysztofa Halickiego i Zbigniewa Lorkowskiego