Ogólnopolska konferencja naukowa: „Od Cecory do Chocimia 1620-1621. 400. rocznica zwycięskiej obrony przed armią turecką”, Warszawa, 24-25 września 2021 r. - Balcerek, Mariusz (Klio - Czasopismo Poświęcone Dziejom Polski i Powszechnym, 2022)
Sprawozdanie z ogólnopolskiej konferencji naukowej: „Od Cecory do Chocimia 1620-1621. 400. rocznica zwycięskiej obrony przed armią turecką”, Warszawa, 24-25 września 2021 r.