The state of the problem of the formation and correction of the posture of 5-6 year-old children - Futorniy S.М.; Nosova, N.L.; Kolomiets, T.; Byshevets, N.G. (Journal of Education, Health and Sport, 2017)
Існувала негативна тенденція до збільшення частки дітей 5-6 років з порушенням постави. Встановлено, що батьки мають низький рівень компетентності у формуванні та корекції постави в дітей. Рівень готовності вихователів до діяльності з формування здоров’я в ДОУ щодо формування просторової організації дітей дошкільного віку недостатньо вивчений. Метою статті є встановлення стану проблеми формування та корекції постави дітей в віці від 5 до 6 років у ДОУ. У дослідженні взяли участь 7 експертів, які безпосередньо займаються питаннями просторової організації дітей початкової школи, 11 педагогів та 94 батьків дітей з порушеннями положення. Як експерти, так і вихователі вказують на необхідність вдосконалення процесу фізичної реабілітації дітей віком від 5 до 6 років з порушенням положення в DOW. Встановлено, що педагоги контролюють становище дітей у класі. За позі дитини під час домашнього завдання батьки або не слідують взагалі, або періодично спостерігаються. На думку експертів, перенасичення навчальних програм з питань інтелектуального розвитку дітей є негативним фактором, який не сприяє ефективному запобіганню порушень утримання дітей. Педагоги переконані, що граничним чинником є відсутність відповідних методологічних матеріалів. Обидва педагоги та батьки висловили свою готовність застосовувати технології формування здоров’я, спрямовані на формування та корекцію порушень стану у дітей.