Features of Linguistic Gender Studies = Особливості лінгвістичних гендерних досліджень - Maslova, Yuliya; Zukow, Walery (Journal of Education, Health and Sport, 2016)
Features of Linguistic Gender Studies Особливості лінгвістичних гендерних досліджень Yuliya Maslova Юлія Маслова National University “Ostroh Academy” Національнийо університет «Острозька академія» Walery Zukow Walery Zukow Kazimierz Wielki University, Bydgoszcz Uniwersytet Kazimierza Wielkiego, Bydgoszcz Corresponding Author Yuliya Maslova, candidate of philological sciences, associate professor of Chair documentation and information activities, National University "Ostroh Academy" E-mail: Yuliya Maslova maslova78@list.ru Юлія Маслова, кандидат філологічних наук, доцент кафедри документознавства та інформаційної діяльності Національного університету «Острозька академія» E-mail: Yuliya Maslova maslova78@list.ru Abstract This article describes the features of linguistic gender research, singled out key areas relevant to gender studies, gender analyzes the specific language, the theoretical analysis of the main stages of gender linguistics. Keywords: gender, linguistics, masculine, feminine, language, sex. Resume У статті описано особливості розвитку гендерних лінгвістичних досліджень, виокремлено основні релевантні напрями гендерних студій, проаналізовано гендерну специфіку мови, здійснено теоретичний аналіз основних етапів становлення гендерної лінгвістики. Ключові слова: гендер, лінгвістика, маскулінне, фемінне, мова, стать.