Polskie dzieci urodzone z wojennych gwałtów. Refleksje nad książką Jakuba Gałęziowskiego Niedopowiedziane biografie. Polskie dzieci urodzone z powodu wojny Jakub Gałęziowski (2022). Niedopowiedziane biografie. Polskie dzieci urodzone z powodu wojny. Warszawa: Wydawnictwo Krytyki Politycznej, ss. 512 - Chrobaczyńska-Plucińska, Edyta (Historia i Polityka, 2024)
recenzja