Jacek Tebinka (2021). Kanada i Szczecin 1945–1990: w cieniu granicy. Szczecin–Warszawa: Instytut Pamięci Narodowej – Komisja Ścigania Zbrodni przeciwko Narodowi Polskiemu. Oddział w Szczecinie, ss. 208 - Szudarek, Krystian Maciej (Historia i Polityka, 2023)
recenzja