Możliwości wykorzystania miodu i ziół w chorobach żołądka i jelit - Kędzia, Bogdan; Hołderna-Kędzia, Elżbieta (HERBALISM, 2021)
Miód oraz produkty ziołowe najczęściej stosowane są w takich chorobach żo-łądka i jelit, jak: niestrawność, zaburzenia czynnościowe, zapalenie i choroba żołądka i dwunastnicy, zapalenie żołądka i jelit oraz zaparcia.