Porównanie metod oznaczania ilościowego związków cyjanogennych w surowcach zielarskich - Różański, Henryk; Pietrasz, Anna; Betlej, Izabela; Anglart-Różańska, Joanna; Uram, Angelika; Domański, Grzegorz; Hakim, Mikhael (HERBALISM, 2015)
Praca omawia metody wykrywania i ilościowego oznaczania związków cyjanogennych w roślinach. Charakteryzuje właściwości i znaczenie toksykologiczne oraz farmakologiczne wybranych substancji cyjanogennych.