Wilkin Jerzy Wilkin (1947 – 2023).: Między ekonomią rolnictwa i socjologią wsi - Kaleta, Andrzej (Eastern European Countryside, 2024)
Na początku stycznia bieżącego roku pożegnaliśmy Profesora Jerzego Wilkina. Był nie tylko wybitnym ekonomistą specjalizującym się w zagadnieniach ekonomii rolnictwa, jeszcze bardziej uczonym, twórczo obudowującym zagadnienia rozwoju gospodarczego perspektywą ogólnej metodologii nauk, socjologii, filozofii, etyki i estetyki.