Profilaktyka egzystencjalna wobec zachowań suicydalnych w okresie wczesnej dorosłości - Spętana, Jolanta (Edukacja Dorosłych, 2019)
Zjawisko zachowań suicydalnych młodych dorosłych obserwowa- ne jest od wielu lat nie tylko w Polsce. W tekście przedstawiono wybrane obsza- ry współczesnych zagrożeń kondycji egzystencjalnej, a także zaprezentowano rolę szeroko pojętej profilaktyki, akcentując potrzebę profilaktyki egzystencjalnej wobec zachowań suicydalnych w okresie wczesnej dorosłości.