Ojciec polskiego dokumentu. Uwag kilka na temat monografii Marka Cieślińskiego pt. Poruszyć miliony. Kino Jerzego Bossaka - Domke, Radosław (Dzieje Najnowsze, 2024)
Tekst omawia publikację naukową Marka Cieślińskiego z 2023 r., pt. Poruszyć miliony. Kino Jerzego Bossaka. Autor artykułu recenzyjnego wpisał swoje opracowanie w kontekst historii Polski XX w.