Śledztwo w sprawie finansowania tygodnika „Jutro” przez gen. Michała Tokarzewskiego-Karasiewicza w 1925 r. - Kulka, Grzegorz (Dzieje Najnowsze, 2019)
W 1925 r. wojskowa prokuratura w Warszawie wszczęła śledztwo w związku z podejrzeniem udziału gen. Michała Tokarzewskiego-Karasiewicza we wspieraniu tygodnika „Jutro”, w którym zamieszczano artykuły o charakterze komunistycznym. W prowadzonym dochodzeniu przesłuchano wiele osób, co pozwoliło na ustalenia stanu faktycznego całej sprawy i podjęcie ostatecznej decyzji przez wojskowy wymiar sprawiedliwości.