(rev.) Nonie Darwish, Okrucieństwo w majestacie prawa. Prześladowanie kobiet w świecie islamu [Cruel and Usual Punishment: The Terrifying Global Implications of Islamic Law, Nashville 2008], KEFAS Publishing House, Warszawa 2011 - Daśko, Natalia (The Copernicus Journal of Political Studies, 2018)
Full text: http://bazhum.muzhp.pl/czasopismo/589/?idno=14763