Profesor Jan Sziling – wspomnienie, czyli „Chłopcze, dasz radę!” - Owsiński, Marcin (Biuletyn Fundacji Generał Elżbiety Zawackiej, 2024)
Tekst wspomnieniowy poświęcony zmarłemu w 2023 roku prof. Janowi Szilingowi, napisany przez jego ucznia dr. Marcina Owsińskiego