Słowo od redaktora - Marszalec, Janusz (Biuletyn Fundacji Generał Elżbiety Zawackiej, 2024)
Bieżący numer jest poświęcony zmarłemu w 2023 roku profesorowi Janowi Szilingowi, wybitnemu badaczowi, cenionemu za rzetelność, pracowitość i życzliwość, W numerze zamieszczono między innymi wspomnienia o profesorze Szilingu autorstwa profesora Bogdana Chrzanowskiego oraz doktora Marcina Owsińskiego, a także korespondencję jaką prowadziła Elżbieta Zawacka z kombatantami.