Janina Urszula Kentzer z d. Bednarska ps. Ula - Skerska, Elżbieta (Biuletyn Fundacji Generał Elżbiety Zawackiej, 2022)
Porucznik Janina Urszula Kentzer zmarła w Gdańsku 7 VI 2020 r. i tu została pochowana 12 czerwca na cmentarzu Srebrzysko.