Joanna Chyła ps. Pyzia (1925–2023) - Rojewska, Anna (Biuletyn Fundacji Generał Elżbiety Zawackiej, 2024)
Tekst poświęcony zmarłej w 2023 roku Joannie Chyle z d. Pyziak, harcerce, żołnierzu Szarych Szeregów-AK, sanitariuszce w Powstaniu Warszawskim.