Czyi są „Nasi Chłopcy”? Głos w sprawie Muzeum Gdańska - Pawlina, Sebastian (Biuletyn Fundacji Generał Elżbiety Zawackiej, 2025)
Tekst stanowi komentarz do wystawy czasowej „Nasi chłopcy. Mieszkańcy Pomorza Gdańskiego w armii III Rzeszy”, prezentowanej w Muzeum Gdańska w latach 2025-2026.