Wspomnienia z okresu wojennego - Filipowicz, Patrycja (Biuletyn Fundacji Generał Elżbiety Zawackiej, 2023)
Niniejsze wspomnienia pochodzą z Teczki Okręgowej Delegatury Rządu na Kraj, poświęconej Antoniemu Antczakowi i przechowywanej w Archiwum Fundacji Generał Elżbiety Zawackiej w Toruniu. Zostały one zdigitalizowane i udostępnione w Kujawsko-Pomorskiej Bibliotece Cyfrowej. W 32. numerze „Biuletynu Fundacji Generał Elżbiety Zawackiej” udostępniamy je po opatrzeniu przypisami, poprawieniu błędów ortograficznych, interpunkcyjnych oraz rozwinięciu skrótów. Poprawiono tylko część niezręczności językowych, niektóre pozostawiono, aby zachować rytm oryginału.