Stanisław Salmonowicz – pożegnanie - Wyrowiński, Jan (Biuletyn Fundacji Generał Elżbiety Zawackiej, 2023)
Artykuł poświęcony Stanisławowi Salmonowiczowi, współzałożycielami Fundacji Archiwum Pomorskie Armii Krajowej.