Franciszek Faluszczak: Podstawy geografii i kartografii historycznej, Wydawnictwo Uniwersytetu Rzeszowskiego, Rzeszów 2019, ss. 210 - Słomska-Przech, Katarzyna (Studia Geohistorica, 2022)
Franciszek Faluszczak: Podstawy geografii i kartografii historycznej, Wydawnictwo Uniwersytetu Rzeszowskiego, Rzeszów 2019, ss. 210