Dagmara Adamska: Wieś – miasteczko – miasto. Średniowieczne osadnictwo w dorzeczu górnej i środkowej Oławy, Wydawnictwo LTW, Łomianki 2019, ss. 566 - Fokt, Krzysztof (Studia Geohistorica, 2022)
Dagmara Adamska: Wieś – miasteczko – miasto. Średniowieczne osadnictwo w dorzeczu górnej i środkowej Oławy, Wydawnictwo LTW, Łomianki 2019, ss. 566