ZASTOSOWANIE GIER DECYZYJNYCH W ROZWOJU ZASOBÓW LUDZKICH - Kalinowski, Marek (Acta Universitatis Nicolai Copernici. Zarządzanie, 2015)
Artykuł opisuje wynik eksperymentu polegającego na przeprowadzeniu sesji gry szkoleniowej dla specjalistów ds. zarządzania zasobami ludzkimi w jednym z dużych przedsiębiorstw zlokalizowanych w Polsce północnej. Celem badania było poznanie opinii osób kompetentnych w obszarze rozwoju pracowników na temat gier decyzyjnych oraz zaobserwowanie ich zachowań w sytuacji uczestnictwa w sesji takiej gry.