CELE REKLAMOWE. WERYFIKACJA ZAŁOŻEŃ - Kozłowska, Anna (Acta Universitatis Nicolai Copernici. Zarządzanie, 2016)
Cele reklamowe są rozpatrywane w literaturze przedmiotu w bardzo różnorodny sposób. Na potrzeby artykułu dokonano przeglądu różnych podejść do tematu badawczego i zaproponowano autorskie podejście do celów reklamowych. Głównym celem badawczym jest opracowanie ram koncepcyjnych badania celów oddziaływania reklamy na konsumenta.