KLUCZOWE KOMPETENCJE NA STANOWISKU LEŚNICZEGO NA PRZYKŁADZIE NADLEŚNICTWA ZAPOROWO - Roszyk-Kowalska, Gabriela; Kozłowski, Andrzej (Acta Universitatis Nicolai Copernici. Zarządzanie, 2015)
We wstępie artykułu określono znaczenie podjętego tematu dla praktyki zarządzania. W rozdziale pierwszym dokonano przeglądu literatury w celu omówienia teoretycznych aspektów kompetencji. Następnie scharakteryzowano Nadleśnictwo Zaporowo, gdzie wśród leśniczych przeprowadzono badania ankietowe. Celem badania była próba ustalenia, które z kluczowych kompetencji posiadają pracownicy zatrudnieni na stanowisku leśniczego. Natomiast w kolejnym rozdziale omówiono metodykę postępowania badawczego i przedstawiono wyniki badań. Wnioski wynikające z analizy wyników przedstawiono w zakończeniu.