BUDOWANIE WIZERUNKU MAREK SAMOCHODÓW OSOBOWYCH PRZY WYKORZYSTANIU PORTALU FACEBOOK - Sobiech, Olaf (Acta Universitatis Nicolai Copernici. Zarządzanie, 2020)
Wzrastająca konkurencja, coraz mniejsza skuteczność tradycyjnej reklamy sprawia, że przedsiębiorcy poszukując nowych możliwości coraz większe budżety kierują w stronę mediów społecznościowych. Zasadniczym elementem silnej marki jest jej wizerunek, na który wpływ ma wiele czynników, jednym z nich jest skuteczna komunikacja. Media społecznościowe a w szczególności Facebook staje się pomostem komunikacji łączącym markę z konsumentem. Celem głównym artykułu jest ocena wykorzystania portalu społecznościowego Facebook do budowania wizerunku marek samochodów osobowych. Dla potrzeb realizacji celu przeprowadzono analizę działań wizerunkowych wybranych marek samochodów na portalu Facebook oraz badanie metodą ankietową wśród użytkowników tego portalu.