WOJNA O TALENTY NA PRZYKŁADZIE PRZEDSIĘBIORSTWA USŁUGOWEGO BRANŻY WODNO – KANALIZACYJNEJ. STUDIUM PRZYPADKU - Kucznik, Karolina (Acta Universitatis Nicolai Copernici. Zarządzanie, 2018)
Świat stoi w obliczu kryzysu niedoboru talentów. Ma na to wpływ wiele czynników. Jak dotąd nie udało się powstrzymać tego procesu, stąd między organizacjami toczy się walka o najlepszych pracowników. Każde przedsiębiorstwo chciałoby wygrać wojnę o talenty, dlatego powinno sprecyzować co oznacza talent dla jego organizacji, jakich talentów potrzebuje i dlaczego. Może być to krokiem do zbudowania jeszcze silniejszej pozycji na rynku. Tezy te zostaną przeanalizowane na przykładzie spółki rodzinnej.