Zmiany i innowacje w organizacji warunkiem budowania pozycji konkurencyjnej we współczesnym otoczeniu - Serafin, Krystyna (Acta Universitatis Nicolai Copernici. Zarządzanie, 2015)
Artykuł ma na celu pokazanie roli i znaczenia zmian i innowacji we współczesnej organizacji. Współcześnie funkcjonujące przedsiębiorstwa muszą budować swoją pozycję konkurencyjną wykorzystując różnego rodzaju atuty. Jedną z możliwości jest wdrażanie w przedsiębiorstwie zmian i innowacji, akceptowanych przez pracowników. Bez takich działań funkcjonująca dziś organizacja nie może zabiegać o liczącą się konkurencyjną pozycję.