TRANSPORT INTERMODALNY W GOSPODARCE KRAJOWEJ - Rogaczewski, Robert Błażej (Acta Universitatis Nicolai Copernici. Zarządzanie, 2020)
Transport intermodalny odgrywa ważną rolę w rozwoju transportu w Polsce. W artykule przedstawiono istotę i znaczenie transportu w gospodarce narodowej, ważniejsze aspekty transportu intermodalnego (kombinowanego) oraz wielkość i strukturę przewozów intermodalnych w Polsce w latach 2016-2017.