ROLA NARZĘDZI IT W STRATEGII ZARZĄDZANIA UCZELNIĄ WYŻSZĄ - Kuca, Radosław (Acta Universitatis Nicolai Copernici. Zarządzanie, 2017)
W artykule zawarta jest analiza dokumentów strategicznych uczelni wyższych wykonana pod kątem zmiany sposobu zarządzania tego rodzaju instytucjami, opisana jest rola rankingów szkół wyższych w tym procesie oraz wskazane są istniejące oraz projektowane narzędzia komputerowe służące do kontroli danych zarządczych.