Marketingowa postawa pracownika – istota, główne wymiary i ich mierzalne wyróżniki - Escher, Iwona (Acta Universitatis Nicolai Copernici Ekonomia, 2009)
W artykule zostały zaprezentowane wyniki badań, których celem było podjęcie próby zdefiniowania marketingowej postawy pracownika, określenia jej głównych wymiarów oraz odpowiadających im empirycznie mierzalnych wyróżników. Realizacja opisanych celów nie byłaby możliwa bez wnikliwej analizy rozważań dostępnych w literaturze psychosocjologicznej, w której termin „postawa” jest jednym z podstawowych pojęć.