Ryzyko internacjonalizacji przedsiębiorstwa w warunkach turbulencji otoczenia - Drabik, Ireneusz (Acta Universitatis Nicolai Copernici Ekonomia, 2016)
W artykule przedstawiono istotę i zakres procesu internacjonalizacji przedsiębiorstwa, a także scharakteryzowano ogólne warunki określenia niepewności międzynarodowego otoczenia. Na powyższej podstawie dokonano identyfikacji i charakterystyki podstawowych wymiarów i rodzajów ryzyka internacjonalizacji przedsiębiorstwa w warunkach turbulencji, czyli złożoności i zmienności współczesnego otoczenia.