Mgr Lidia Maria Grzeszkiewicz-Kotlewska (1959–2024). Archeolog. Badaczka najstarszych dziejów Torunia. Absolwentka Instytutu Archeologii i Etnografii UMK w Toruniu - Gackowski, Jacek (Acta Universitatis Nicolai Copernici Archeologia, 2024)
.....