Bursztyn od neolitu do wczesnego średniowiecza w zbiorach Muzeum Okręgowego w Toruniu - Bielińska-Mjewska, Beata; Bokiniec, Ewa; Uziembło, Romualda (Acta Universitatis Nicolai Copernici Archeologia, 2023)
Artykuł przedstawia podstawowe dane źródłowe na temat bursztynów przechowywanych w Dziale Archeologii Muzeum Okręgowego w Toruniu, datowanych od neolitu do wczesnego średniowiecza. Informacje te ujęte są w postaci katalogu znalezisk, wraz z krótkim ich omówieniem i dokumentacją rysunkową.