Fortyfikacje na półwyspie Kastro, Antykithira – „Wielka Wieża Wschodnia” - Sekunda, Nicholas; Borowka, Dawid (Acta Universitatis Nicolai Copernici Archeologia, 2021)
W artykule przedstawiono wyniki badań nad starożytnymi fortyfikacjami znajdującymi się na akropolu greckiej wyspy Antykithira. Szczególną uwagę zwrócono na najlepiej zachowaną strukturę architektoniczną – tzw. Wielką Wieżę Wschodnią.